Aanbod

WELKE MOGELIJKHEDEN HEB JE


Thaiboks • Jiu-Jitsu • Mixed Martial Arts • Grappling


Dankzij onze grote ervaring en kennis is het mogelijk om van verschillende stijlen te komen proeven.

DENK ER ZEKER AAN!


Je hebt 2 proeflessen, dus gewoon eerst alles vrijblijvend komen uitproberen!

Zo kan je meteen onze mensen ontmoeten, samen trainen en proeven van de familiale sfeer die centraal staat bij FTG.

IK BEN VERKOCHT! WAT NU?


Ben je komen rollen, boksen of werpen en wil je je aansluiten?


Welkom bij de familie, hier volgen je optie's zowel voor competitieve als recreatieve mensen.

Thaiboksen 


Thaiboksen (Thai: muay Thai) is een oude vechtsport die al eeuwen in Thailand wordt beoefend. Het thaiboksen is niet enkel meer in Thailand populair, maar over de hele wereld wordt deze sport actief beoefend. Het huidige muay Thai is indirect afkomstig uit de gewapende vechtkunst krabi krabong. Wanneer een krabi krabong-vechter zijn wapens niet meer had, kon hij zijn acht lichaamsdelen als dodelijke wapens gebruiken; deze stijl wordt muay boran genoemd. Vanuit het dodelijke muay boran (oude boksen) is het huidige wedstrijd gerichte muay Thai ontstaan. Veel muay boran technieken zijn niet meer toegestaan tijdens wedstrijden omdat deze gewoonweg te dodelijk zijn.

Jiu-Jitsu


Jiujitsu kan vertaald worden als "zachte kunst", of nog correcter als "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. De beoefenaar ervan heet een jiujitsuka. Jiujitsu is als budokunst geschikt voor alle leeftijden. In het jiujitsu leert men zich niet alleen te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi(stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.


Jiujitsu is in principe geen sport, hoewel er wel een sportieve versie van bestaat die vaak ook kortweg jiujitsu genoemd wordt, dat het fighting system, groundfight, duo system en Random Attacks kent. Een vechtsport is gebonden aan regels, jiujitsu daarentegen is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruikmaakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Dat dit gepaard kan gaan met technieken die als onsportief en oneerlijk worden beschouwd in de reguliere vechtsporten kenmerkt juist het jiujitsu. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander, hij of zij neemt immers op dat moment het risico en probeert de integriteit van de aangevallene te beschadigen.

Mixed Martial Arts


Mixed martial arts , meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen (grappling), judokaratekungfukickboksenthaiboksenboksen en jiujitsu.

Grappling


Grappling is een term uit de vechtsport en is een verzamelnaam voor de verschillende technieken, manoeuvres en contra-technieken die worden toegepast om een fysiek voordeel te verkrijgen ten opzichte van de tegenstander. Grappling is normaal gesproken niet gericht op offensieve tactieken zoals stoten, of het gebruik van wapens, maar sommige tactieken kunnen erop gericht zijn om aan te vallen met het gebruik van een wapen.

TARIEVEN


*Per half jaar €60 lidgeld (vanaf 8jaar tot 16jaar)

*Per half jaar €90 lidgeld (vanaf +16jaar)

*verzekering per jaar €25 (via VJJF)

*Verzekering per jaar €35 (Via VKBM²O)© Copyright 2015 - 2019 All Rights Reserved Fighting Team Guy

FTG

Vechters met kennis


Iedereen is welkom

Trainingsuren


Woensdag: 18:30 - 20:00


Vrijdag: 20:00 - 21:30


Zaterdag: 11:00 - 13:00


Zondag: 12:30 - 15:00Budohal Elewijt

1982 Zemst, Driesstraat 26

Email: Info@fightingteamguy.be

Phone: 0477 30 26 44

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accepteren